Streven naar een groenere wereld

 
 
Streven naar een groenere wereld

samen op zoek naar creatieve oplossingen

 
 
samen op zoek naar creatieve oplossingen

samen meer doen

 
 
samen meer doen

alle schakels verbinden

 
 
alle schakels verbinden

werken met nieuwe bronnen van energie

 
 
werken met nieuwe bronnen van energie

de 0-energieomgeving

 
 
de 0-energieomgeving

Kwaliteit van licht

 
 
Kwaliteit van licht

Fotonica #houdevoorsprong

 
 
Fotonica #houdevoorsprong

To be or not be #versneldetoekomst

 
 
To be or not be #versneldetoekomst

Droogprocessen

 
 
Droogprocessen
    

13-09-2017

Technodag Li-Fi 13 september 2017

Op woensdag 13 september 2017 organiseren we een nieuwe Technodag (oftewel: KIEN Innovatiemeesters Inspireert). Samen met u gaan we graag aan de slag met Li-Fi in een Frisse School. Een Frisse School is een school waar alles in het teken staat van de ideale leeromgeving: van klimaat tot kleurgebruik en van docent tot datanetwerk. We gaan werken aan de realisatie van een school waarbij de draadloze bandbreedte optimaal is. De allernieuwste techniek gaat ons daarbij helpen. Het is dus tijd om samen de handen uit de mouwen te steken! Het programma start om 16.00 uur in MeetINoffice in Woerden en duurt tot ongeveer 20.00 uur. De deelname is gratis. 

Programma
15.30 uur: Inloop bij MeetINoffice, De Bleek 13 in Woerden (ook goed bereikbaar met OV)
16.00 uur: Welkom door KIEN Innovatiemeesters en korte toelichting over de recente ontwikkelingen
16.15 uur: Joos Ockels over de stappen die we kunnen zetten richting een duurzamere toekomst
16.40 uur: Li-Fi – van idee naar Business in 5 stappen
17:00 uur: Presentatie technologieën VLC (Visible Light Communication) en IRLC (Infrared Light Communication)
17:30 uur: Diner op dakterras (bij minder weer binnen) met soep, broodjes en salades. Daarnaast kunt u persoonlijk kennismaken met de Projectmanagers van KIEN Innovatiemeesters
18.30 uur: Innovatietafel en paneldiscussie met concrete invulling Li-Fi
20.00 uur: Afronding met gezellige netwerkborrel

Joos Ockels: De stappen richting een duurzamere toekomst!
"We zijn allemaal astronaut op ruimteschip aarde". Joos Ockels, de vrouw van de te vroeg overleden astronaut Wubbo Ockels, neemt ons in een inspirerende presentatie mee in het gedachtegoed van haar man. Vanuit de ruimte heeft hij gezien hoe kwetsbaar de aarde is, waardoor hij ambassadeur werd van onze planeet. "Optimisme is een verantwoordelijkheid. Hoe slecht we ook met de aarde omgaan, optimisme kan ons redden". Joos gaat in op de stappen die we samen kunnen zetten richting een duurzamere toekomst. Iedere stap is er één!

Paneldiscussie
Scholen zijn veel meer dan vier muren en een dak. Scholen moeten optimaal aansluiten bij de ideale leeromgeving anno nu. Zowel docenten als studenten verwachten probleemloos en ultrasnel de beschikking te hebben over digitale informatie. Door het toenemende dataverbruik moeten we echter slimme oplossingen inzetten om dit te kunnen garanderen. Die oplossing is Fotonica. 

Tevens wordt de behoefte aan duurzame schoolgebouwen steeds groter. Schoolgebouwen met een zo laag mogelijk energiegebruik en een zo gezond mogelijk binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur en comfort, licht en geluid. Hoe kunnen we zo'n Frisse School door samen te werken realiseren en hoe kunnen we hier een supersnel fotonisch en draadloos datanetwerk realiseren? Daarover gaan we discussiëren, waarbij ook u actief betrokken wordt! 

Extra bijeenkomsten voorafgaand aan het event! 
Voorafgaand aan de Technodag organiseren we op dezelfde locatie drie specifieke bijeenkomsten. Meer informatie hierover leest u hieronder. 

10:30 - 12:30 uur: Kick-off bijeenkomst Internet of Things binnen gebouw- en procesautomatisering bij het MKB 
Door internetkoppeling van steeds meer apparaten (smart devices) neemt ook de datacommunicatie binnen Internet of Things (IoT) in de komende jaren flink toe (Big Data). De verwachting is dat er in 2020 ongeveer 25 miljard apparaten aan het internet hangen met alle gevolgen van dien. Cybersecurity is van groot belang om deze apparaten met hun embedded software (applicaties) goed te beveiligen tegen criminele hackers. DDoS aanvallen en ransomware besmettingen zijn aan de orde van de dag. Grote organisaties worden zo vaak getroffen dat mitigatie als een alledaagse activiteit wordt gezien. Ook zijn er veel organisaties kwetsbaar doordat beveiligingsupdates niet tijdig worden geïnstalleerd.

Kleine bedrijven missen de nodige expertise en investeringsruimte en hebben niet altijd een goed werkend back-up mechanisme. Ook blijkt uit onderzoek dat kleine bedrijven slechts beperkte maatregelen treffen. Bedrijven met een hoog risicoprofiel moeten zich wapenen met de juiste beveiligingsmaatregelen. Bedrijven kunnen de veiligheidsrisico’s in kaart laten brengen, zodat de juiste beveiligingsmaatregelen genomen worden om deze risico’s te verkleinen of zelfs te voorkomen. Hierbij dient binnen de gebouw- en procesautomatisering met name gelet te worden op de systeemarchitectuur en digitale databeveiliging van het bedrijfsnetwerk. 

Ook kunnen IoT devices door middel van LoRa sensoren (Low Power Long Range) via het draadloze netwerk (goedkoop) worden beveiligd. Zo kunnen er bijvoorbeeld temperatuurmetingen worden gedaan of zelfs plaatsbepaling.

Voor wie?
Voor de installateurs en systeemintegratoren liggen er veel kansen en mogelijkheden om de bedrijven meer veiligheid te bieden en te behoeden voor het verlies van bedrijfsgegevens of bedrijfsimagoschade.

13:30 - 15:30 uur: Kick-off bijeenkomst Internet of Things binnen woningautomatisering ten behoeve van de Retail
De risico’s van het installeren van ‘smart devices’ dienen in kaart te worden gebracht, waarbij met name gelet wordt op de databeveiliging van deze apparatuur bij aansluiting op het internet. Het aansluiten van 'smart devices' op het internet, gebrek aan wetgeving en de controle op de digitale databeveiliging van dergelijke apparatuur vormen momenteel een groot risico.

Vooral binnen de detailhandel (retail) wordt het steeds belangrijker om bij de installatie en koppeling van ‘smart devices’ aan het internet, de databeveiliging en eventueel plaatsbepaling mee te nemen. Deze devices kunnen uitgerust worden met slimme sensoren die zelfstandig een technisch alarm geven via het vaste of draadloze netwerk (LoRa) als bijvoorbeeld de temperatuur te hoog wordt. 

Voor wie?
Voor de (comfort)installateurs liggen er veel kansen en mogelijkheden om de consument meer veiligheid te bieden en te behoeden voor inbreuk op hun privacy.

13:30 - 15:30 uur: Interactieve sessie Health Tech Yard  (Let op: Deze bijeenkomst loopt parallel aan de bijeenkomst Internet of Things in de Retail). 

Mensen langer zelfstandig en veilig thuis laten wonen door de slimme inzet van technologie. Samen met de organisatie Vitaal Thuis is KIEN Innovatiemeesters op weg om op dit gebied innovatieve doorbraken te realiseren. Doorbraken waarbij de rol van de installateur cruciaal is…

Denk er bijvoorbeeld aan wat u als installateur kunt vergemakkelijken in het leven van COPD-patiënten en mensen met hartfalen. Zij worden beperkt in hun dagelijks functioneren en de behandelend arts wil ze regelmatig in het ziekenhuis zien om te controleren hoe het met hen gaat. Wat zou het betekenen als deze mensen thuis gemonitord kunnen worden en dat een wijkverpleegkundige en/of arts direct op de hoogte wordt gesteld wanneer dat noodzakelijk is?

Vitaal Thuis heeft in samenwerking met haar netwerk van voornamelijk zorgpartijen enkele customer journeys uitgewerkt. In deze interactieve sessie willen we deze customer journeys vanuit KIEN Innovatiemeesters aanvullen vanuit het oogpunt van de installateur en technische bedrijven. U krijgt hiermee de kans om bij te dragen aan deze customer journeys die via Vitaal Thuis landelijk verspreid zullen worden en waar zorgaanbod en technologie thuis verder mee ontwikkeld worden. We bekijken samen welke kansen en mogelijkheden er liggen voor de installatiebranche en hoe we hier in een vervolgtraject een concrete invulling aan geven.

Meld u aan
Bent u geïnteresseerd? Meld u dan nu vast aan en neem gerust een collega mee. 

Terug naar overzicht