Streven naar een groenere wereld

 
 
Streven naar een groenere wereld

samen op zoek naar creatieve oplossingen

 
 
samen op zoek naar creatieve oplossingen

samen meer doen

 
 
samen meer doen

alle schakels verbinden

 
 
alle schakels verbinden

werken met nieuwe bronnen van energie

 
 
werken met nieuwe bronnen van energie

de 0-energieomgeving

 
 
de 0-energieomgeving

Kwaliteit van licht

 
 
Kwaliteit van licht

Fotonica #houdevoorsprong

 
 
Fotonica #houdevoorsprong

To be or not be #versneldetoekomst

 
 
To be or not be #versneldetoekomst

Droogprocessen

 
 
Droogprocessen
    

05-10-2016

KIEN Technodag tijdens Vakbeurs Energie: ‘LiFi netwerken’, ‘Technologie: ons 6e zintuig’ en ‘Ontwikkelingen in PV’

Interactieve Technodag in het teken van kennisdeling en netwerken

Woensdag 5 oktober vindt de KIEN Technodag plaats op een bijzondere locatie, namelijk bij de Vakbeurs Energie in Den Bosch. Tijdens deze interactieve bijeenkomst, gericht op e-installateurs en system integrators, kunt u deelnemen aan verschillende lezingen en workshops en heeft u de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere professionals.

Op 5 oktober gaan experts in op de voordelen die LiFi netwerken, op basis van ledverlichting, kunnen bieden ten opzichte van een WiFi netwerk en wat de stand van zaken is van deze technologie. Ook gaan we in op de minder technische kant van de installatiesector. Welke impact hebben technologische ontwikkelingen en wat betekent dit voor uw organisatie? Ten slotte praten we u bij over verschillende ontwikkelingen in PV, waaronder flexibele zonnepanelen en de combinatie tussen opwekking met PV en opslag van elektrische energie.

Het programma van de KIEN Technodag begint om half 2, zodat u de gelegenheid heeft om vooraf een bezoek te brengen aan de Vakbeurs Energie. Komt u dan ook even langs bij het paviljoen dat KIEN samen met Uneto-VNI en TVVL heeft in hal 4?

Hieronder vindt u een overzicht van de onderwerpen die op de KIEN Technodag aan bod komen. U kunt kosteloos aan alle sessies deelnemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf een selectie te maken uit onderstaande onderwerpen. Inschrijven kan via de registratiepagina van de Vakbeurs Energie. In een van de registratiestappen kunt u bij de gratis seminars op woensdag 5 oktober de drie onderdelen van de KIEN Technodag aanvinken. Indien u al geregistreerd bent voor de beurs, kunt u via de link in de mail met uw toegangsbewijs uw registratie wijzigen en u alsnog aanmelden voor de verschillende onderdelen van de KIEN Technodag.

LiFi: de toekomst voor de installatiebranche?
Blok 1, 13.30 – 15.00 uur
Ledverlichting is in steeds meer woningen en kantoren te vinden. Behalve energiebesparing biedt ledverlichting nog meer mogelijkheden. Zo kan het ook gebruikt worden voor het overbrengen van informatie tussen apparaten. Professor Ton Koonen van de Technische Universiteit Eindhoven, zal ingaan op het principe van Visible Light Communication (VLC), ook wel LiFi genoemd, en de stand van zaken van deze technologie. Daarnaast zal hij ons bijpraten over andere methodes die er zijn om de steeds groter wordende datastromen te transporteren, zowel bedraad als draadloos. 
Lees meer…

Technologie: ons 6e zintuig
Blok 2, 15.30 – 16.15 uur
Met alle technologische ontwikkelingen die er nu al zijn en nog gaan komen, wordt sociale innovatie steeds belangrijker. Welke maatschappelijke impact hebben al deze ontwikkelingen op mensen en organisaties? Wat betekent dit voor de presentatie, organisatie en commercie van installateurs? Maarten van der Boon van Leertouwer neemt u mee in zijn visie en gaat met u het gesprek aan over deze onderwerpen.
Lees meer…

Ontwikkelingen in PV
Blok 3, 16.45 – 18.15 uur
Zonne-energie is al regelmatig aan bod gekomen tijdens de KIEN Technodagen. De ontwikkelingen staan echter zeker niet stil en dus is er ook deze keer weer het een en ander te vertellen over dit onderwerp. Erik de Leeuw van SolarWatt zal ingaan op de koppeling tussen het opwekken en het opslaan van energie en welke rol dit in de toekomst gaat spelen. Ronn Andriessen van Solliance presenteert de mogelijkheden van flexibele zonnepanelen en de stand van zaken van deze technologie.
Lees meer…

     

In de pauzes staan koffie en thee voor u klaar en na afloop van de Technodag is er een borrel met een hapje, zodat u na de files naar huis kunt. Om ervoor te zorgen dat het u aan niets ontbreekt, ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk 19 september. Inschrijven kan via de registreerbutton onderaan deze uitnodiging. U komt dan op de registratiepagina van de Vakbeurs Energie.

Houd deze website in de gaten en volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom het programma van de KIEN Technodag.

Datum: 5 oktober 2016
Tijd: 13:30 - 18:30 uur
Locatie: Vakbeurs Energie, Brabant Hallen, Den Bosch
Kosten: Er zijn voor u als deelnemer geen kosten verbonden aan deze KIEN Technodag.

Op 7 december vindt de volgende KIEN Technodag plaats in Bunnik. Heeft u deze al in uw agenda staan?

Terug naar overzicht